Zápas Klatovy - dopis Karla Klečackého + žádost o informace ke zranění Adama Proška

26.10.2016 17:01

Přidávám pro případné info email od Karla Klečackého i na webové stránky :

Vážení přátelé.

 

Jak jste někteří měli možnost vidět, trochu jsem se vložil do nedělního zápasu v Klatovech a to i cestou informace příslušných orgánů ČSLH, netuše v tu chvíli, že zraněné Adama bude takové, jaké je.

 

Učinil jsem info na KVV ČSLH Plzeň takto:

 

 

K rukám pana Václava Ruprechta.
 
 
Dobrý den pane Ruprech, obracím se na Vás jako řídící orgán soutěže ligy starších žáků B sk. H+I s  postřehy rodiče hráče ledního hokeje HC Tábor.
 
Včerejšího dne, t.j. v neděli 23.10.2016 jsem měl možnost navštívit utkání ŽLSŹ B. č. P7105 HC Klatovy - HC Tábor hrané na ZS v Klatovech. Rád bych se s Vámi podělil o několik postřehů s tohoto utkání:
 
K systému soutěže:
Je to ve své podstatě ,,opravdu o povedený systém", kdy ve skupině hrají mužstva Jihočeského  a Plzeňského kraje, kde bohužel ne všechny kluby obsazují soutěž starších a mladších žáků - ale losování je provedeno podle mladších žáků, což vede k tomu že mladší žáci hrají pravidelně ve všech termínech (tím i vyšší počet utkání v sezóně) a starší žáci (kteří by měli asi absolvovat větší počet utkání) hrají nepravidelně a utkání méně. Nestálo by za úvahu provést ,,nalosování" soutěže podle mužstev starších žáků, vzájemné zápasy klubů,které obsazují toliko mladší žáky losovat do ,,vložených dvoukol" a pro zvýšení počtu zápasů starších žáků nalosovat ,,nadstavby" ????.
Bohužel systém soutěže je stejný již několik let, připomíná to střídání pětek ruského týmu za dob Tarasova - 1. pětka, 2.pětka, 3. pětka, 1. pětka, 2.3,1 .......... atd. - bez ohledu na situaci.
 
K zápasu:
1. Je opravdu zarážející pohled na utkání, kde fyzicky vyspělí hráči ročníku 2003 ( v utkání u mužstva HC Klatovy 6 hráčů) zcela deklasují mužstvo složené z hráčů ročníku 2004, ale je to bohužel dáno systémem souteže.
2. Utkání je řízeno rozhočími, kteří zcela tolerují ,,dohrávání soupeře" domácími hráči - důsledkem je vážné zranění hráče HC Tábor č. 21, hospitalizace v nemocnici. Na utkání nebyla zajištěna pořadatelem zdravotní služba, při uvedeném zranění hráče trvalo cca 5 minut, než se na místo dostavila mladá slečna vydávající se za zdravotní službu. Rozhodčí utkání (údajně předseda komise roizhodčích OV ČSLH Klatovy) odmítl do zápisu o utkání následně zapsat, že zdravotní služba nebyla přítomna, s odůvodněním, že v čase zraněnáí hráče ,,byla na kávě".
 
Na závěr:
1. Naši mladí hokejisté byli sportovně pokořeni, beru to, taková je soutěž.
2. Naši mladí hokejisté byli ,,zbiti" pod patronací neschopných rozhodčí , to již neberu.
3. Domácí klub včetně rozhodčích z našich mladých hokejistů a jejich rodičů ,,udělal blbce" - dobře nám tak, nechali jsme se.
 
Jenom se chci s Vámi podělit o několik postřehů z uvedeného utkání. Ani nežádám o odpověď, protože vím, že je to bezpředmětné, ono se stejně nic nezmění. Jsem totiž názoru, že ,,proklamované" změny v mládežnickém hokeji jsou neúčelné, pokud budou utkání mladých hokejistů řídit rozhodčí jako  Klatovech (ale zde je zase problém - jiní rozhodčí nejsou).
 
Dnes mě přišla tato zpráva:

 

Dobrý den, 
 
velmi děkuji za Váš podnětný e-mail. 
 
Bohužel systém soutěže je jaký je a pro letošní rok jej nezměníme. Losování SŽ je opravdu nešťastné, nicméně doufám, že je to na přechodné období, než nové týmy "dorostou" do věku SŽ. 
 
Měla bych na vás ale prosbu ohledně daného utkání v Klatovech. 
- Je zraněný hráč uveden mezi zraněnými v zápisu?
- Můžete mi prosím napsat okolnosti zranění? 
- Pokud to bylo po nedovoleném zákroku, byl tento zákrok trestán?
- Nemá někdo z rodičů alespoň částečný záznam z utkání? 
- Kdo a kdy žádal HR o zapsání připomínek ke zdravotní službě do zápisu.
- Optimální by byla i kopie zápisu z daného utkání, sice budeme mít originál, ale chtěla bych vidět i kopii, se kterou se z Klatov odjelo. 
 
Předem moc děkuji za Vaši pomoc. 
 
Gabriela Malá
Předseda KVV Plzeňského kraje

 

Proto Vás prosím, je někdo schopen z požadovaných informací některou doložit či upřesnit, např. číslo hráče, který fauloval, a další. Poznímka: kopii zápisu máme.

 

Rád bych v co nejkratší době odpověděl.

 

JUDr. Karel Klečacký
Kvapilova 2123
390 03 Tábor
mobil: +420 607 631 605
Skype: klecacky1

 

Zpět

Vyhledávání

Správa stránek : Robert Apoštol